Локомотив (Пд) подчини Славия и мина Ботев

снимка: Булфото

Локомотив (Пловдив) постигна трета поредна победа в А група, след като срази гостуващия Славия с 3:1 в мач от 13-ия кръг.

 

„Железничарите" имаха шанса да получат числено предимство на терена още в 5-ата минута на двубоя, когато Живко Желев получи директен червен картон и направи дузпа за нарушение срещу Мартин Камбуров.

 

Потърпевшият застана зад бялата точка и откри резултата с хладнокръвно изпълнение, за да реализира 10-ия си гол в първенството до момента. Така Камбуров отново затвърди статута си на водещ голмайстор в А група, като има 2 попадения повече от най-близкия си преследвач Маркиньос от Локо (Сф).

 

В 20-ата минута Диего Фераресо направи хубав пробив по лявото крило и центрира остро в малкото наказателно поле, където Крис Гади с плонж и изстрел с глава прати топката за втори път зад гърба на Георги Петков - 2:0.

 

Най-добрият играч на Славия през сезона Атанас Курдов върна интригата в самото начало на втората част със 7-ия си гол в шампионата, но в 48-ата минута Аласан Н'Дайе отново възстанови комфортния аванс на домакините - 3:1.

 

Локомотив (Пловдив) има сериозен повод за празник след края на 13-ия кръг, защото събра 25 точки и се изравни на 3-тото място в класирането с Литекс, който по-късно днес гостува на Лудогорец в дербито на деня.

 

По този начин пловдивските „железничари" изпревариха градския си съперник Ботев (Пд), който изненадващо бе сразен с 3:2 при визитата си в столичния квартал „Надежда" на Локомотив (София).

 

Славия пък остава в зоната на изпадащите с 11 пункта на 12-та позиция с третата си поредна загуба в А група. Последният успех на „белите" за първенство датира от 7-ия кръг на 31-ви август, когато те победиха с 3:0 Пирин (Гоце Делчев).

 

Именно Славия и Пирин остават единствените отбори в А група, които нямат победа на чужд терен досега през сезона. „Белите" пък отново инкасираха 3 попадения при визитата си в Пловдив, след като само Ботев преди днес бе огорчавал толкова пъти Георги Петков за успеха с 3:2 в 6-ия кръг.

 

Успехът бе номер 25 за Локомотив (Пд) над Славия в 102-ия мач между двата тима в първенството, като равенствата са 27, а 50 са победите за най-стария столичен клуб.