Боримиров и Христов си противоречат в обясненията за загубата

снимка: БТА

Помощник-треньорът на Левски Мариян Христов призна, че „сините" са загубили „без бой" битката срещу ЦСКА след трагичното поражение с 0:3 от вечния съперник в 132-рото дерби в А група между най-титулованите отбори в България.

 

Според Христов решението на Христо Йовов да не разрешава изказвания на футболистите не е нормално, тъй като е „хубаво в този момент те да си кажат какво мислят". Помощникът на Антони Здравков не пожела да прехвърля цялата вина за срамната загуба върху футболистите и не отдаде значение на скандалите от миналата седмица на „Герена".

 

„Не знам какво би им повлияло случилото се с Ивайло Петев, особено на българите", започна Христов. „Най-лесно е сега да се оправдавам с футболистите и да хвърля цялата вина върху тях.

 

Не разбирам защо Йовов им е забранил да говорят, нека си кажат какво мислят. Аз съм „за" да се налагат юноши от школата на Левски.

 

За мен не е проблем, че президентът Батков е казал, че спира финансирането на първия отбор, защото ние какви резултати постигнахме? Не искам да използвам клишета и да казвам, че ще работим през следващите седмици", каза още Христов.

 

Коренно различно е мнението на бившия спортен директор в Левски Даниел Боримиров, който оправда загубата от ЦСКА именно със скандала покрай назначението на Ивайло Петев за треньор.

 

„Представихме се по най-лошия начин и резултатът не закъсня. Други хора трябва да отговарят на въпросите кой е виновен. Според мен това е заради случката от миналата семица, но други трябва да отговарят", лаконичен бе Боримиров.