Томов: Играчите ме хвърляха във въздуха, истински празник

снимка: Булфото

Лицето на новите собственици на ЦСКА Александър Томов изгледа емоционално изразителната победа с 3:0 над Левски в 132-рото издание на Вечното дерби на Националния стадион „Васил Левски".

 

Томов едвам сдържаше сълзите си от радост в момента, в който Емил Гъргоров направи резултата 3:0 в 37-ата минута. След края на срещата идеологът на „червената" идея разкри, че ЦСКА ще се бори единствено за 32-ра титла през този сезон.

 

„Имаме състав, който е готов да се бори докрай. Преди малко благодарих на всички момчета, защото те са изключителни мъже, тъй като някои от тях играха на инжекции днес", започна Томов.

 

„Гордеем се с тях, казвам го от името на ръководството и всички акционери в ЦСКА. Гордеем се и с феновете, защото това е достойна публика, която не остави отбора в най-тежките моменти преди началото на сезона. Сега заслужено тези хора ще празнуват. Затова казвам, че ЦСКА е институция.

 

Аз бях изкупителната жертва през 2008-ма година, когато спечелихме 31-ата титла с 16 точки разлика пред Левски. Сега се върнахме, за да не позволим ЦСКА да бъде принизен, ще играем само за едно - 32-ра шампионска титла. Имаме трудни съперници, сега не трябва да стигаме до крайности и подигравки, защото видяхме през първото полувреме какво е съотношението на силите.

 

През второто полувреме запазихме малко сили, играхме по-прибрано, но класически резултат 3:0 е напълно достатъчен срещу Левски. В съблекалнята е невероятно, момчетата хвърлят треньора във въздуха, и аз бях хвърлян до тавана. Всички са мокри, истински празник е.

 

Беше болезнено в началото, загубихме много точки в първите 5 мача, а сега очаквам с нетърпение мача с Лудогорец. ЦСКА няма неплатени заплати към този момент, беше извършена огромна финансова промяна, преодоляхме проблемите.

 

Твърдо казвам, че от 35-те милиона, които ЦСКА дължеше към 1-ви юли, сега имаме проблемни дългове от само 1 милион. Не е лесно, много е трудно и се изписаха много излишни неща.

 

Имаме взаимоотношения със Саут Чайна, ще даваме футболисти под наем там и ще взимаме техни, но не става дума за спонсорство, а за мой бизнес партньор. Вече имаме 30 акционери, които няма право да обявя. Всички те са инвестирали в клуба, искаме да продължим и ЦСКА да стане клуб на своите фенове, като най-големите пари идват от акциите", каза още Томов.