Сираков: Няма да стъпя повече тук, това не е моят Левски, пълен позор

снимка: БТА

Спортният директор на Левски Наско Сираков беше категоричен, че повече няма да стъпи на "Герена". Това той заяви пред медии и фенове, след като по-рано днес се стигна до невероятен фарс и новият наставник Ивайло Петев беше съблечен от фенове на отбора.

 

Причината за това се оказа, че Петев е бил от Вечния враг ЦСКА - факт, отречен лично от треньора пред шефовете в клуба. Той е категоричен, че никога не е давал такова изявление.

 

Самият Сираков беше категоричен, че това, което е станало днес, ще остане най-големия позор в историята на Левски. Ето и какво точно каза вече бившият спортен директор на тима:

 

"Аз не подавам оставка, а просто си тръгвам. Тръгвам си от "Герена" и няма да стъпя повече тук. Това, което стана, няма аналог в европейския и световен футбол. Това не е моят Левски и това не е нашата публика. Това е срам и позор за името на Апостола. Може и да съм прекалено разчувстван, но в клуба, в който съм дал 80% от съзнателния си живот и дължа всичко на Левски и мисля, че съм дал много на тоя клуб. Имам участие в 12 титли на клуба, освен всичко друго.

 

Искам да ме разберете правилно. Не се чувствам лично обиден, защото тези момчета мен не са ме обидили. Но това е срам и позор за институцията Левски. Тези момчета не разбират какво направиха, но опозориха името на Левски. Мога да говоря много за последните 4, но сега няма да кажа нищо.

 

Книгата ми ще излезе скоро и ще разкрия всичко. За мен беше най-тежкия ден, защото освободих приятел и треньор - треньор, който имаше всички футболни аргументи да е успешен треньор на Левски. Не съобразих преди 2 месеца и половина, че докарвам един европеец, който в тая джунгла... явно такива хора не виреят. Неговата слабост беше да предаде нужната агресия в някаква степен и мотивация на момчетата. Аз бях длъжен да взема мерки.

 

Смятам, че освен парите на Домусчиев до голяма степен и до по-голяма степен Лудогорец стана такъв отбор заради Ивайло Петев и съм убеден и в този момент, че това е най-доброто решение за Левски.

 

"Бях наясно като дойдох, че в Левски пари за селекция няма. Разбира се, вярвах, че някои от футболистите, особено от тези които освободих, че могат дадат нещо на Левски. Извинявай, че направих компромис със себе си, защото сме в година, в която всичко това беше наложително. Решенията ми щяха да са различни в друга ситуация. Сбърках, че се съгласих да се върнах при тия условия. Но в името на Левски не се срамувам от тази грешка".