Ботев се изпоти срещу Славия, но взе трите точки (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Отборът на Ботев (Пловдив) постигна четвърта победа от началото на сезона, след като се наложи с 3:2 при домакинството си на Славия в мач от 6-ия кръг на А група.

 

Гостите от София откриха резултата в 18-ата минута с попадение на бившето "канарче" Атанас Курдов, но до края на първото полувреме възпитаниците на Станимир Стоилов стигнаха до пълен обрат с голове на Ромарио Кортзорг (21') и Тодор Неделев (34'). Фернандо да Силва възстанови равенството след 63 минути игра, а крайното 3:2 бе оформено от Томаш Иршак в 78-ата минута.

 

След този успех Ботев събра 13 точки и диша във врата на лидера Лудогорец, който е с 15. Славия пък заема предпоследната 13-а позиция с 5 пункта.

 

Ботев започна срещата по-активно и още в 4-ата минута Стефано Кунчев трябваше да се намесва решително след удар с глава на Бобан Грънчаров. Малко по-късно нов изстрел на македонеца бе спасен от вратаря на Славия, а в следващата атака на Ботев Абел Анисе стреля в аут.

 

В 12-ата минута нападателят на "канарчетата" Валери Домовчийски получи контузия и бе заменен от Станислав Костов.

 

Шест минути по-късно (18') грешка в защитата на Ботев позволи на Атанас Курдов да открие резултата. Артур Енрике се опита да върне топката към Адам Стаховяк, но вместо това я подари на Курдов, който пусна коженото кълбо покрай стража на домакините за 0:1.

 

Радостта на "белите" обаче не трая дълго, защото само три минути по-късно (21') Ботев стигна до изравнителен гол, дело на Ромарио Кортзорг. Мариян Огнянов намери чудесно бразилеца на границата на наказателното поле и той с диагонален изстрел направи 1:1.

 

В 32-ата минута Славия бе близо до втори гол след отличен самостоятелен пробив на Галин Иванов, но Стаховяк внимаваше и изби в корнер.

 

В ответната атака (34') Ботев стигна до втори гол, а точен бе звездата на домакините Тодор Неделев, който се възползва от извеждащо подаване на Мариян Огнянов и с премерен удар, не остави шансове на Стефано Кунчев за 2:1.

 

 

След почивката Ботев продължи да бъде по-активния отбор, а далечни удари на Томаш Иршак и Неделев бяха отразени от вратаря на Славия.

 

Вместо обаче да отбележат нов гол, с който окончателно да решат мача, "канарчетата" допуснаха второ попадение във вратата си. В 63-ата минута Галин Иванов напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле, където топката бе засечена от влезлия като резерва Фернандо да Силва за 2:2.

 

След този гол футболистите на Ботев се хвърлиха в атаки и само чудесните намеси на Стефано Кунчев след удари на Тиаго Невеш, Станислав Костов и Тодор Неделев предотвратиха нов гол във вратата на Славия.

 

Усилията на Ботев все пак дадоха резултат в 78-ата минута, когато Томаш Иршак се озова на отлична позиция след двойно подаване с Луис Педро и хладнокръвно оформи крайното 3:2.