Берое точи ножа на ЦСКА, заралии търсят първа победа от 23 години

снимка: beroe.bg

Тази вечер носителят на Купата и Суперкупата на България Берое ще се опита да продължи успешното си представяне, а феновете в Стара Загора тръпнат преди първото домакинство на "зелените" в А група, което е срещу все още намиращия се в състояние на неопределеност ЦСКА.

 

Двубоят е от 21:00 часа на напълно обновения стадион под Аязмото и ще може да бъде наблюдaван на живо по TV7.

 

Берое не може да се похвали с кой знае каква успеваемост в сблъсъците си със столичния гранд, като заралии не знаят що е победа над ЦСКА в А група вече 23 години. Последният успех на беройци над "сините" датира от далечната 1990-а година (1:0).

 

Иначе Берое и ЦСКА ще се изправят за 92-и път помежду си в своята история, като досега заралии имат само 9 победи срещу 63 на "армейците", а 19 срещи са завършили без победител. Головата разлика също е категорично в полза на ЦСКА - 77:221.

 

Никой обаче не очакваше заралии да бият Левски и Лудогорец, съответно на финалите за Купата и Суперкупата на страната, но ето, че момчетата на Петър Хубчев не пожалиха нито един от двата си именити съперници.

 

Домакините се намират в чудесна форма и доказателство за това е, че досега допуснаха само една загуба в общо четири мача и то от много по-класен съперник - (4:1 от Апоел Тел Авив).

 

През изминалата седмица Берое се представи къде по-достойно, след като завърши наравно - 2:2 като гост на Апоел в реванша, напускайки достойно европейската сцена.

 

В първия кръг на новия сезон на българския шампионат "беройци" се наложиха като гост над Славия с 2:0 с попадения на Венцислав Христов и Давид Каядо.

 

Петър Хубчев има известни кадрови проблеми, тъй като Елио Мартинс и Алберто Лоузейро са във финалната част на своето възстановяване и не влизат в сметките на специалиста за мача.

 

В ЦСКА пък все още се работи усилено по селекцията и наставникът Стойчо Младенов се мъчи да доокомплектова отбора си. Гостите от София ще се опитат да продължат с успешните си игри срещу заралии и да зарадват феновете си с първа победа през новия сезон. На старта в А група, ЦСКА завърши наравно - 0:0 с Локомотив (Пловдив) на "Българска армия".

 

"Червените" изпитват проблеми в защита заради контузиите на Апостол Попов и Ангел Грънчов, докато жълтата карта на ветерана Валентин Илиев все още не е пристигнала. Предполага се, че Попов ще стисне зъби и ще играе срещи Берое, в тандем с един от многото нови чужденци в отбора - Джаксън Менди.

 

Очаква се Стойчо Младенов заложи на новото попълнение Бруно Морейра да води атаката на отбора, а Емил Гъргоров да играе малко по-изтеглен назад.