Сираков си даде 100 дни и каза: Има играчи, които не заслужават парите си

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков беше гост в студиото на ТВ7, като хвърли яснота около това какво може да очакваме от отбора в близкото бъдеще. Той вярва, че до 100 дни Левски ще изглежда много по-различно, но в същото време се закани, че ще изхвърли някои футболисти заради нереално високите им заплати.

 

"Малко по по малко да се дърпаме нагоре. Оправдавам феновете. Смятам, че има огромно разочарование. Те взеха крайна мярка нито един човек да не отиде на мача с Ботев. Едно от нещата, които искам, е да върна хората на стадиона", коментира Сираков и продължи за нивото на българския футбол. 

 

"Ние в България все още живеем с други представи за футбола, гледаме някои страни все едно са индианци, а те ни изпреварват в много отношения. Преди години казах, че Кипър ни е изпреварил във футболно отношение и ме обявиха за луд, а те всяка година вкарват отбор в Шампионска лига.

 

Трябва да видим ние къде сме и да не гледаме с пренебрежение към останалите. Смятам, че Левски винаги трябва да елиминира отбор с нивото на Иртиш. В нито един момент не ни е минавало през главата за загубата точно от този отбор", каза още той.

 

"Неуспехите се дължат на ужасяващото текучество от играчи в Левски. Откакто аз съм в отбора, не е дошъл нито един футболист. Сигурно ще дойдат, искам да дойдат. Но като вземем футболист искам да съм спокоен, че следващите 2-3 години ще играе, а не да се чудя как след няколко месеца да го махна.

 

Когато се работи по моите правила, няма проблеми да работя с когото и да било. Колко време си давам? В България сме царе да определяме срокове. Царят ни излъга с едни 800 дни. Убеден съм, че след 100 дни Левски ще е изглежда по-добре.

 

И ние сме се веселили, яли и пили. Ако се правя на моралист, ще излъжа. Няма такова нещо. Никой спортист не трябва да бъде лишаван от такива неща, но трябва да бъде с мярка. В Левски има ред", сподели Сираков относно играчите и нощния живот, продължавайки към парите, които те взимат в България.

 

"Парите, които се плащат в България, включително и в Левски, не отговарят на продукцията. Големият проблем обаче е, че всички се хвърлят върху играчите.

 

Последните пет години един от големите проблеми на Левски е треньорското място. Изредиха се един след друг, смени на шест - седем месеца. Има футболисти, които взимат по 3-4 хиляди лева, но 40 хиляди лева - няма такива.

 

В Левски има футболисти, които не си заслужават парите. Има двама, с чиито мениджъри ще се срещна и ще преговарям за параметрите им. Нищо чудно да ги изгоня", закани се легендата.