Пирес: Трябва да вярвате в националния си отбор

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Бившият футболист на Арсенал, Виляреал и Астън Вила Робер Пирес даде специална пресконференция в София, на която разкри впечатленията си от българския футбол, говори за любимия си Арсенал и Шампионската лига.

 

Французинът е посланик на обиколката на трофея от най-престижната клубна надпревара и днес заедно с Фабио Капело я представи в София.

 

„Знам малко за вашия национален отбор. В момента е малко трудно за тима ви, но трябва да вярвате в играчите и в мениджъра. Имате млад отбор. Вижте в националния отбор е като в клубовете - трябва да миксирате нещата - млади играчи с такива с повече опит.

 

Трябва да се подготвите за следващите квалификации и съм сигурен, че ще дойде един ден, в който ще видите по-добър национален отбор. Силно се надявам на това", сподели Пирес.

 

Той си припомни мача между България и Франция на 17 ноември 1993-а година, когато Емил Костадинов потопи цяла Франция в скръб.

 

„Спомням си много добре какво се случи на 17 ноември 1993 година. В добавеното време Емил Костадинов ни отбеляза гол. Спомням си, че преди това ни оставаха два двубоя - един срещу Израел и един срещу България. И ние загубихме и двата мача. Дори и до днес за много хора като се каже България е един малък кошмар.

 

Но като цяло това изигра положителна роля за френския футбол.Да разберем къде сме и да се подготвим за следващото Световно първенство - във Франция през 1998 година. Така, че да - ние помним България и Костадинов", сподели бившето крило.


Той сподели, че се надява, че Арсенал може да спечли трофея в Шампионската лига и отличи новото попълнение на „артилеристите" Месут Йозил.

„Когато започва една надпревара всеки един тим иска да я спечели. Това е нормално и професионално. Особено когато става дума за отбор като Арсенал. Познавам тима, познавам и мениджъра. Имаме много добър отбор, особено с последното ни попълнение - Месут Йозил. Той е много важен играч.

 

Аз мисля, че е възможно да спечелим и шампионата в Англия и Шампионската лига. За Арсенал обаче Висшата лига е по-важна. От дълго време не сме печелили трофея, затова е много важно заради феновете. Идва момент да спечелим трофей и се надявам това да стане този сезон", разкри Пирес.

 

Той си спомни и за годината прекаран със Стилиян Петров в Астън Вила и похвали качествата на бившия капитан на България

 

„Аз имах възможността да играя само един сезон със Стилиян в Астън Вила. Той е много добър играч - всички го знаете. Преди месец играх на „Селтик Парк" за неговата фондация. Много е важно да се набират пари за нуждаещите си. Атмосферата от страна на феновете на Селтик към Стилиян Петров бе невероятна. Той беше най-добрият капитан", заключи Пирес.

 

По-рано днес той бе гост и в ТВ7, където пък коментира по интересен начин случилото се с Ивайло Петев на „Герена" преди десетина дни.