Стоичков беснее: Един път му простих, втори път няма

снимка: Булфото

Наставникът на Литекс Христо Стоичков бе много бесен и разочарован от съдийството след загубата с 0:1 от отбора на Левски в първия ¼ финал за Купата на България, който се игра на стадион „Георги Аспарухов".

 

Двубоят ще се запомни със скандала в последните секунди на срещата, когато съдията отмени гол на Литекс. След това го зачете, но в крайна сметка пак го отмени.

 

Това просто вбеси Стоичков, който още на терена се разправяше със съдията. След срещата Камата нападна остро рефера:

 

„Един път му простих, втори път няма да му простя. Не може да се подиграва с труда на всички футболисти. Това е подигравка с всички. Никой не заслужава да се подиграват така с него. Всички видяхте за какво става въпрос. Червен картон за Карвальо. Дава гол, отменя гол," заяви Христо Стоичков.

 

"Момчетата се стараха, но имаше малко напрежение. Имахме и своите шансове за гол през второто полувреме. Не бяхме концентрирани пред гола. Трябва да се трудим. Без работа и без желание не става. За всички млади футболисти това е много важно. Тепърва навлизат в големия футбол. Тепърва започват да пишат за тях," добави Стоичков.


След това Камата отново се насочи към съдията след въпрос за това дали в БФС има задкулисни игри.

 

„Питайте БФС дали има задкулисни игри. Искам моите футболисти да се учат без някой да им помага. Някакъв си дошъл от 200 км и да се подиграва така. Искаме голям футбол - каним тука Платини и какво правим. Искам моите футболисти да се учат да играят голям футбол."

 

„Вие не помните ли, как ли един французин се подигра с нас през 1994 година," запита риторично Стоичков визирайки най-омразния рефер в България -Жоел Киню.