Прандели: България има опасни футболисти в атака

снимка: БТА

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели даде пресконференция преди утрешната световна квалификация с България в Палермо.


Евентуален успех ще утвърди "адзурите" на първото място в групата, но специалистът напомни, че българският тим не бива да бъде подценяван.


През есента България и Италия завършиха наравно 2:2 в София, а днес Прандели довери, че изпитва сериозно уважение към водената от Любослав Пенев селекция. Тактикът обърна и специално внимание на бързите футболисти, с които България разполага в офанзивен план.


"България е опасен съперник. Те разполагат със силен отборен дух. Българите имат бързи футболисти на крилата, които трябва да неутрализираме. Ще бъдем внимателни, защото могат да ни накажат на контраатака", заяви Прандели.


Напоследък се шуми, че Чезаре Прандели ще напусне поста си след Световното първенство в Бразилия следващото лято. Специалистът обаче заяви, че не желае да дискутира тази тема преди предстоящите квалификации.


"Концентриран съм само върху предстоящите мачове. Федерацията работи по своите проекти, а аз имам само частична роля в тях. Моят договор не е тема, която трябва да обсъждаме в момента", обясни той.


Една от големите звезди на "скуадрата" Марио Балотели е наказан за срещата, като се очаква в негово отсъствие да играе Алберто Джилардино. Прандели пък обясни, какво прави Джилардино толкова опасен нападател.


"Джилардино е един от малкото нападатели, които са способни да бележат в малки пространства. Двамата с Балотели са много различни. Марио е друг тип футболист, който бележи по различен начин от Джилардино", поясни селекционерът.


Все още не е ясно с колко бранители ще излезе Италия в утрешния мач, а Чезаре Прандели също не пожела да внесе повече яснота по въпроса.


"Това зависи от избраната от нас тактика. Ювентус играе с трима защитници, но има вариант и с четирима. Когато играчите ми са подготвени за различни схеми, това е добре за националния отбор", обясни той.