Австралия удари Ирак и се класира на Световното в Бразилия (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Австралия стана третият сигурен участник на Световното първенство в Бразилия следващата година.

 

„Кенгурата" се наложиха като домакин над състава на Ирак с попадение на Джошуа Кенеди, с което заеха второ място в група В на квалификациите в зона Азия и вече правят компания на Япония и домакина на шампионата Бразилия.

 

Sporta.bg припомня, че първият тим, който се класира на Мондиала бе именно този на Япония, който успя да направи равенство с австралийците преди две седмици.

 

Тогава „самураите" се бетонираха на първото място в групата, а сега австралийците се добраха до втората позиция, която също осигурява билет за Бразилия.

 

Победното попадение за Австралия в двубоя с Ирак дойде седем минути преди края на редовното време, когато Кенеди засече с глава центриране на Марк Брешано и прониза стража на гостите.

 

Така „кенгурата" се класираха за общо четвърти и трети пореден път в историята си на Световно първенство. Ирак пък остана последен в групата.

 

Последният двубой от група В е между Йордания и Оман. Само успех на домакините ще им осигури третото място, а с това и правото да играят бараж в зона Азия. Победителят от нео ще спори с петия от зона Серверна и Централна Америка. Равенството пък ще е достатъчно за Оман.