Официално: Моуриньо подписа за 4 години с Челси

снимка: Guliver/Getty Images

Носителят на трофея в Лига Европа Челси официално потвърди, че Жозе Моуриньо е новият стар мениджър на клуба.

 

Вчера Специалния долетя на "Хийтроу" в английската столица, а днес парафира договор за четири години с лондонския клуб. Така Жозе Моуриньо се завръща на "Стамфорд Бридж" за първи път след 2007 година, когато бе уволнен от руския собственик на клуба Роман Абрамович.

 

През последните три години Моуриньо бе начело на испанския колос Реал Мадрид, но приключението на португалеца на "Сантяго Бернабеу" приключи с противоречиво усещане.

 

Изпълнителният директор на Челси Рон Гърли потвърди пред официалния сайт на Челси, че Жозе Моуриньо вече официално е мениджър на "сините".

 

"Радвам се да посрещна Жозе Моуриньо обратно в Челси. Неговите успехи и амбиция го направиха невероятен кандидат за работата. Нашата цел е клубът да продължава да върви напред, постигайки още по-сериозни успехи в бъдеще. Жозе е нашият избор №1, защото вярваме, че той е способен да постигне всичко това", коментира Гърли.

 

"Той бе и остава много популярна фигура сред феновете на Челси, като всички очакват с нетърпение отново да работят с него", добави шефът на лондончани.

 

Жозе Моуриньо бе назначен за първи път на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2004 година, след като успя да изведе Порто до впечатляващ триумф в Шампионската лига.

 

С Челси португалецът завоюва две титли във Висшата лига, като веднъж спечели и ФА Къп. В колекцията му влизат още две купи на Лигата, както и един спечелен трофей "Комюнити Шийлд". Единствено Шампионската лига се изплъзна от ръцете на Специалния, който ще има шанс на поправителен в най-силния клубен турнир на континента.


Жозе Моуриньо ще бъде официално представен като мениджър на Челси на 10 юни (понеделник), като с него в Лондон ще пристигнат още трима души, които ще влязат в щаба му. Това са Руй Фария, Силвино Лоуро и Жозе Мораиш, които ще работят със Стийв Холанд, Кристоф Лолихон и Крис Джоунс, които остават на "Стамфорд Бридж".