В следващите 24 часа обявяват наследника на Сър Алекс

снимка: БТА

Спекулациите около това кой ще наследи Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед могат да имат своя край в следващите 24 часа, след като goal.com разкри, че до края на седмицата ръководството на тима ще оповести името на Дейвид Мойс като заместник на легендарния треньор.

 

Удостоеният с рицарско звание Фъргюсън шокира цял свят днес, заявявайки че това е последният му сезон начело на тима, с който спечели 49 трофея в невероятната си кариера. Също така стана ясно, че сбогуването му с персонала, играчите и треньорския щаб на базата в Карингтън е било силно емоционално.

 

След като беше оповестено, че Сър Алекс напуска своя пост стартираха слуховете, че Дейвид Мойс и Жозе Моуриньо, като феновете на "червените дяволи" предпочитат Специалния, но шотландецът е главен фаворит и до края на седмицата ще парафира с 20-кратните шампиони.

 

От Евертън разкриват, че никой не ги е търсил за услугите на мениджъра, но 50-годишният специалист е с изтичащ договор, който все още не е подновил, а освен това вече е дал устното си съгласие да поеме Манчестър Юнайтед в свои ръце.

 

Сър Алекс сам е предложил Мойс за свой наследник, като изборът му е бил зачетен както от собствениците Глейзър, така и от изпълнителния директор Дейвид Гил.

 

Информацията на goal.com идва като потвърждение на такава от преди няколко часа, в която Sky Sports разкри, че "червените дяволи" вече имат нов мениджър.