Ботев (Пд) изпусна да бие Кубан на Ивелин Попов в Австрия

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) направи престижно равенство 0:0 с Кубан (Краснодар) във втората си контрола на лагера в Австрия.

 

Преди три дни „канарчетата" откриха подготвителния период с успех 2:1 срещу словашкия Ружомберок.

 

В състава на Кубан цял мач личеше името на българския национал Ивелин Попов, който обаче не можа да помогне на тима си да стигне до попадение.

 

Sporta.bg припомня, че Попето ще продължи да носи фланелката на Кубан и през следващия сезон, след като самият той призна, че няма да бъде трансфериран в Астън Вила.

 

От състава на Ботев единствено Томаш Иршак, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел и Йордан Христов изиграха пълни 90 минути. Старши треньорът Станимир Стоилов заложи на вратата на Адам Стаховяк, а пред него (освен гореспоменатите четирима) оперираха Артур Енрике, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Тодор Неделев, Вандер Виейра и Ромарио Кортзорг.

 

Именно Ромарио беше най-активен през първото полувреме и създаде най-чистата ситуация в актива на „канарчетата" преди почивката. В 26-ата минута холандецът с великолепно отиграване центрира топката за Огнянов, който пробва да стреля с шпагат, но не вложи достатъчно сила и не затрудни вратаря на Кубан.

 

Тимът от Краснодар, който е един от евробойците на Русия през следващия сезон, можеше да открие резултата в 45-ата минута, когато Балде се измъкна сам срещу вратаря Стаховяк, но нацели гредата.

 

След почивката Станимир Стоилов направи 7 промени в състава си - до 75-ата минута в игра се появиха младият вратар Димитров, Божидар Васев, Станислав Костов, Николай Павлов, Луис Педро, Костадин Дяков и Веселин Минев.

 

Минев започна пълноценни тренировки едва вчера, но беше в достатъчно добра кондиция, за да поиграе 20 минути.

 

Костов имаше възможност да донесе победата на Ботев с изстрел с глава в 85-ата минута, но не можа да нацели рамката на вратата на Кубан.

 

В 69-ата пък грешка в защитата на руснаците трябваше да бъде наказана от Дяков, който открадна топката и се откъсна сам срещу вратаря Карюкин, но стреля право в тялото му.

 

Така след почивката по-чистите положения бяха в актива на Ботев, но „канарчетата" не можаха да се поздравят с успех над класиралия се за Лига Европа Кубан.