Батков за тв правата: Още не сме си върнали инвестицията

снимка: Булфото

Собственикът на Левски Тодор Батков заяви, че е доволен от новия договор за тв правата в А група.

 

Контрактът бе официално подписан на пресконференция днес, на която освен Батков, присъстваха още съдружникът му във фирма "Футбол Про Медия" ООД и собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев, президентът на БФС Борислав Михайлов, управителят на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов и изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.

 

Батков и Домусчиев обявиха, че няма да има промяна в излъчването на двубоите от родното първенство и те ще бъдат предавани пряко по TV7, News7 и новия канал на медийната група, който ще носи името Sport7.

 

Освен това стана ясно, че в следващите три години ще бъдат предавани всички двубои в А група - от първия до последния кръг, както и мачове от турнира за Купата на България.

 

"Това, което изглеждаше невъзможно през ноември, вече е факт. Настоящият договор беше подписан след допитване до всички клубове и те одобриха този модел единодушно", разкри собственикът на Левски.

 

"С г-н Домусчиев рискувахме едни пари в името на това продуктът, който нашите футболисти създават, да бъдат достъпен за хората безплатно. Още не сме си върнали инвестицията, няма и да ги върнем тези пари", добави адвокатът.

 

Накрая Батков похвали TV7 за решението на медията да предава всички мачове. Според него фактът, че нашето първенство бие по рейтинг Висшата лига на Англия и испанската Примера Дивисион, говори само по себе си за интереса на феновете.