Официално: Наско Сираков е новият спортно–технически директор на Левски

снимка: Булфото

Наско Сираков бе назначен днес за спортно–технически директор на Левски, след решение на собственика на клуба Тодор Батков.

 

Длъжността технически директор на представителния отбор ще се изпълнява от прекратилия спортната си кариера Христо Йовов.

 

„С назначаването на две емблематични фигури за Левски ще работим за спечелването на шампионската титла и Купата на България в годината, в която нашият любим клуб чества 100 години от своето основаване.

 

Нека всички заедно – ръководство, футболисти и фенове се обединим в името на синята кауза и през май 2014 – та да празнуваме нашия юбилей”, заяви за официалния сайт на Левски собственикът Тодор Батков.

 

Sporta.bg припомня, че информациятаза завръщането на Наско Сираков на „Герена" след повече от пет години се звъртя в пространството още преди седмица, аБатков призна за преговорите с легендарния нападател, но поясни, че ще обяви решението си именно на 10-ти юни.

 

Вчера той хвърли яснота върху това какво очаква от Сираков и даде да се разбере, че Даниел Боримиров и Николай Митов остават в Левски.

 

През миналата седмица се появиха слухове, че при „сините" в комплект със Сираков ще се завърне и Станимир Стоилов, който обаче днес изведе Ботев за първа тренировка и със сигурност остава в Пловдив.

 

Сираков пък изрази желанието си да работи отново в Левски и да помогне на клуба, но бе категоричен, че това ще стане само по неговия начин.

 

Наско Сираков беше изпълнителен директор на Левски то 1999 до 2008 година с прекъсване за една година през сезон 2003/2004. Като ръководител на Левски той е спечелил пет титли и пет купи.

 

С неговото име са свързани едни от най-големите успехи на "сините" през новия век. Той и Станимир Стоилов помогнаха на Левски да стигне до четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това да влезе и в групите на Шампионската лига. Раздялата с двамата настъпи през 2008 година, когато Левски загуби титлата с 16 точки разлика от ЦСКА и Тодор Батков реши да ги уволни.