Наско Сираков се връща в Левски

снимка: Булфото

"Синята" легенда Наско Сираков се връща на работа в Левски. Късно снощи собственикът на клуба Тодор Батков е провел среща със Сираков, на която двамата са се разбрали при какви условия ще стане завръщането му на "Герена".

 

Очаква се днес от Левски официално да обявят, че Наско Сираков ще заеме овакантения от Иво Тонев пост на изпълнителен директор в клуба.

 

Sporta.bg припомня, че Иво Тонев подаде оставка след фиаското със загубената титла в последния мач със Славия, заявявайки, че се оттегля от оперативното ръководство и ще се занимава само със строежа на стадиона.

 

Веднага след това тръгнаха слухове, че Наско Сираков може да се завърне в Левски, но Тодор Батков категорично отричаше, а и това изглеждаше малко вероятно, имайки предвид начина, по който се разделиха двамата преди повече от 5 години.

 

След напускането си Сираков използваше всяка възможност да напада ръководството на Левски, но изглежда, че двамата с Батков вече са изгладили различията си и отново ще работят заедно.

 

С името на Наско Сираков са свързани едни от най-големите успехи на "сините" през новия век. Той и Станимир Стоилов помогнаха на Левски да стигне до четвъртфинал за Купата на УЕФА, а след това да влезе и в групите на Шампионската лига. Раздялата с двамата настъпи през 2008 година, когато Левски загуби титлата с 16 точки разлика от ЦСКА и Тодор Батков реши да ги уволни.

 

Очаква се със завръщането на Сираков да настъпят сериозни промени в ръководната структура на "Герена". Има вероятност да бъде премахната длъжността спортен директор, която в момента се заема от Даниел Боримиров, не е ясно и каква позиция в клуба ще бъде предложена на прекратилия кариерата си Христо Йовов. Съдбата на скаутското звено също е под въпрос.