ЦСКА зарадва феновете с 2:0 над Черноморец, Сержиньо блесна с два гола на "Българска армия"

галерия:

снимка: Булфото

ЦСКА спечели първа победа от пролетния полусезон на А група след като надигра отбора на Черноморец с 2:0 на стадион „Българска армия". Два гола за победата отбеляза португалецът Сержиньо.

 

Първият гол падна в 24-та минута на срещата, когато Сержиньо изненада вратаря Стоян Колев с удар от 25 метра. Второто попадение дойде в последната минута на мача, когато при една контра атак Чочев предостави топката на Сержиньо и той оформи крайното 2:0.

 

ЦСКА започна по-активно и игра на сравнително бързи обороти през първото полувреме. „Червените" имаха повече възможности за гол.

 

Черноморец погледна към вратата на Черни чак към края на мача, но не успя да реализира нито едно от малкото си положения.

 

С тази победа „армейците" вече имат 32 точки и изостават с една точка от третия Литекс. Същият брой точки има и отбора на Ботев (Пд), който вчера се справи с Левски. Така борбата за третото място се очертава като много жестока до края на първенството. Иначе лидер е тима на Лудогорец с 41 точки и мач по-малко, а Левски има 40 пункта.

 

Миодраг Йешич заложи на Спас Делев в титулярните единадесет. За Делев това бе повторен дебют с „червената" фланелка след като получи служебна картотека преди два дена.

 

Заедно с Делев на върха на атаката оперираше и Мартин Камбуров. В групата на ЦСКА отсъстваха Мишел Платини и Иван Бандаловски, които имат контузии. На мястото на Бандаловски отдясно заигра Ангел Грънчов. Крачунов, Попов и Мишо Венков допълниха защитата на „червените". Анисе и Лукас Саша започнаха като централни халфове. Атакуващият вал на „армейците" бе съставен от Варела, Сержиньо, Камбуров и Спас Делев.

 

ЦСКА започна по-силно двубоя и личеше по-голяма свежест в играта на отбора в сравнение с преди седмица. Желанието на „червените" се видя още от началните минути и те упражниха домакински натиск. Още в 4-та минута Сержиньо центрира в наказателното поле, където Варела стреля от близо. Малко след това Черноморец отвърна с удар на Крум Стоянов в ръцете на Черни.  В 12-та минтуа Камбуров стреля от пряк свободен удар в ръцете на Стоян Колев.

 

В 21-та минута дойдоха две от най-комичните ситуации в мача. Първо вратаря Томаш Черно се обърка като хваната топката върната от Крачунов. Това означаваше двоен удар от точката на дузпата. „Червените" футболисти направиха стена на метър пред голлинията. Футболистите на Черноморец обаче изпълниха много нескопосано положението, като трима футболисти бяха застанали зад топката, единия я чукна, но другите не успяха да играят с нея и това даде шанс за контра атака на ЦСКА.

 

 

Така се стигна до 24-та минута, когато топката попадна в Сержиньо. Той пробва много силен удар от 25 метра и топката влезна във вратата след като вратарят Стоян Колев не се намеси по най-добрия начин.

 

Малко по-късно Варела пробва слаб удар, който попадна в ръцете на вратаря. В края на полувремето дойде и най-неприятния момент в срещата, когато Пламен Крачунов бе заменен принудителни и бе откаран в болницата със съмнение за комоцио.

 

 

Второто полувреме започна с много опасен удар на Тодор Паланков, който бе спасен от Томаш Черни. ЦСКА владееше центъра на терена, въпреки че не създаваше опасни положения за гол. В 63-та минута Станислав Дрянов пробва много изненадващ удар от 30 метра, който бе спасен с мъка от Черни.

 

Последваха две опасни атаки за ЦСКА завършени от Грънчов и Камбуров. Първият стреля много неточно, а Стоян Колев спаси хладнокръвно удара на Камбуров с глава. Атаките на Черноморец приключваха някъде пред наказателното поле на ЦСКА и не вещаеха опасности пред Томаш Черни.

 

 

В 81-та минута обаче дойде и най-чистото положение на Черноморец. След центриране в наказателното поле Георги Терзиев бе оставен непокрит, но стреля във вратаря. ЦСКА отвърна с удар на Спас Делев, който бе изведен с далечен пас от Венков.

 

В последните минути футболистите на Черноморец се опитаха да се настанят по-трайно в половината на ЦСКА, но получиха гол след бърза контра атака. Чочев бе изведен много добре сам срещу вратаря, но предостави топката на Сержиньо, който се разписа на празна врата с втория си гол в мача. В последната секунда Сержиньо бе близо и до хеттрик но Колев спаси неговия удар.