Шок! Пирин прекрати контрола със Славия заради съдията

снимка: pfcslavia.com

Футболистите на Пирин (Гоце Делчев) успяха да развалят провеждането дори на приятелски мач на българските терени и по този начин отново внесоха напрежение върху съдийството у нас.

 

По скандален начин приключи контролата на неврокопчани със Славия, която се игра на столичния стадион в квартал „Овча купел".

 

В 75-ата минута Славия вече водеше с 3:0, а на пръв поглед невинно реферско отсъждане предизвика гнева на играчите от Пирин. Съдията свири фаул пред наказателното поле в полза на „белите", а съперниците им решиха, че в знак на протест е редно да напуснат терена.

 

Весислав Вуцов изрази съмнението си, че дори този двубой е обект на манипулиране и залози от страна на отбора от Гоце Делчев. Той заяви, че според него мачът е „игран" още преди началото му и заради това футболистите на Пирин опорочиха края му по този начин.

 

Тодор Янчев записа името си сред голмайсторите за първи път с екипа на Славия, макар и в неофициална среща. Бившият капитан на ЦСКА бе точен в 69-ата минута, когато направи резултата 3:0.

 

Преди него защитата на Пирин се бе пропукала на два пъти през второто полувреме - Янко Сандански откри резултата в 53-ата, а Павле Попара наниза другото попадение за домакините.

 

От щаба на гостите се бяха настроили негативно срещу рефера Калин Людмилов още през първата част, като не спираха да репликират движенията и действията му. Дори се наложи един от помощник-треньорите на Пирин да бъде изгонен от скамейката заради обиди към арбитъра.