Илиан Илиев: За да стане шампион, Левски трябва да печели срещу отбори като Ботев (Вр)

снимка: levski.bg

Старши треньорът на Левски Илиан Илиев даде традиционната си пресконференция преди мача от 12-ия кръг срещу Ботев (Враца).

 

Друбоят ще бъде предаван пряко по БНТ 1 и БНТ Свят и ще започне от 14:30 часа на стадион "Георги Аспарухов".

 

"Левски трябва задължително да печели мачовете срещу отбори от втората половина на таблицата, за да стане шампион. Ще атакуваме и ще търсим голове, както го правихме в досегашните ни мачове от първенството.

 

В нашия отбор притеснение със сигурност няма, защото ние искаме да печелим срещу такива отбори, за да станем шампиони. Ботев (Враца) допуска трудно голове и ние не трябва да пропускаме нито един момент от мача.

 

Това ще бъде акцент в тренировката днес. Има опция Базил Де Карвальо и Жоао Силва да започнат в атаката, а може и да пробваме нещо ново в халфовата линия", заяви Илиев преди мача, цитиран от БТА.

 

Левски и Лудогорец са равни по точки на върха на класирането на "А" група, но отборът от Разград е лидер по голова разлика.

 

Шампионите гостуват на Славия в своя мач от 12-ия кръг, а седмица по-късно приемат Левски в директен двубой за първото място в първенството.

 

"Имаме записи от мачовете на Лудогорец, но за този двубой ще мислим следващата седмица. Не бива да прескачаме срещата с Ботев (Враца) и да я вкарваме в графата "лесни". Трябва да покажем характер", добави Илиев.