Георги Илиев за ареста: В нормална държава не може да се случи

снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев даде специална пресконференция по случай арестуването му преди няколко дни и задържането му в 5-то районно управление.

 

Майкъла обяви, че се е почувствал омерзен от органите на реда заради неправомерното му прибиране в ареста и изрази опасенията си, че България не е тръгнала по пътя към Европа.

 

Също така Илиев говори за актуалните теми около ЦСКА и наболелия въпрос около развитието на детско-юношеската школа на отбора.

 

„Не може в една нормална държава да се случи такова безобразие и такава гавра, която се направи с мен", започна изпълнителният директор по повод на ареста му.

 

„Сезирал съм прокуратурата и съм завел дело срещу полицаите, защото аз го карам да ми свали колата и да си платя глобата, а той отказа.

 

От телефон 112 не ми обърнаха внимание, след 15 минути идват двама от КАТ и ми слагат белезници.

 

Дали съм паркирал правилно или не, няма никакви значение в случая. 4 часа и половина седя в районното, без да ме питат нищо.

 

Вече минаха два дни, а никой не ми се е обадил да ме попита за случилото се. Никога не съм очаквал такава гавра, и то от хора от КАТ, с които по принцип съм в добри отношения. Уж вървим към Европа, а май не е така.

 

От един месец съм в ЦСКА и имам само негативи, нищо позитивно", заяви още изпълнителният директор на „червените".

 

Преди няколко дни той бе обявил по случая, че ще си търси правата в съда, защото от този инцидент страда бизнесът му, а и ЦСКА.