Лудогорец и ЦСКА се срещат в суперсблъсък още на старта на Купата на България

снимка: Булфото

Лудогорец срещу ЦСКА е гвоздеят на 1/16-финалите за Купата на България. Това определи тегленият днес жребий за първата фаза от надпреварата, в която се включват тимовете и от елитната ни група.

 

Така още на старта на същинската част от надпреварата българските фенове ще станат свидетели на голямо дерби, а един от тимовете, които са фаворити за трофея ще отпадне.

 

Интересен факт е, че именно Лудогорец и ЦСКА са последните два носителя на Купата на България. През пролетта разградчани надделяха над Локомотив Пловдив във финала, а миналата година „армейците" се справиха със Славия.

 

Двата отбора вече играха един срещу друг в мач за първенството и разградчани постигнаха победа с 1:0 на свой терен с гол на Марселиньо. Миналата година Лудогорец и ЦСКА спориха за титлата до последния кръг на А група, когато в Разград "орлите" спечелиха също с минималното 1:0 и триумфираха като шампиони.

 

От този сезон победителят от сблъсъците за Купата ще се определя от две срещи, а първите мачове са на 31 октомври и 1 ноември. Реваншите са на 24 и 25 ноември.

 

Друг интересен сблъсък е този между Литекс и Локомотив Пловдив, които миналата година играха полуфинал, спечелен от "смърфовете". Пловдивчани са домакин в първата среща.

 

Левски пък изтегли лек жребии като се падна с Пирин Разлог. В първата среща "сините" са домакин. В последните две години Левски имаше късмета да среща друг тим от региона - Банско, като и двата пъти 26-кратните носители на Купата на България се справиха със своя противник.

 

В първия кръг на турнира ще има и пловдивско дерби - Ботев се изправя срещу Евроколеж, като в първия мач ще бъде гост на аматьорския тим.


Ето и пълния жребий за 1/16 финалите за Купата на България:

 

Силистра 2009 - Чавдар (Етрополе)

 

Миньор (Перник) - Етър

 

Берое - Академик (Свищов)

 

Локомотив (Мездра) - Калиакра

 

Евроколеж (Пловдив) - Ботев (Пловдив)

 

Спартак (Варна) - Раковски

 

Пирин (ГД) - Монтана

 

Спартак (Плевен) - Черноморец (Бургас)

 

Левски - Пирин (Разлог)

 

Ботев (Враца) - Нефтохимик

 

Локомотив (София) - Мастер (Бургас)

 

Лудогорец - ЦСКА

 

Банско - Видима-Раковски

 

Любимец - Славия

 

Струмска слава - Черно море

 

Локомотив (Пловдив) - Литекс


Отборите на първо място са домакини в първите среши и гости в реваншите. Мачовете са на 31 октомври/1 ноември и 24/25 ноември.