ВИДЕО: Страхотен гол даде предимство на Бенфика срещу Бордо

снимка: БТА

Бенфика успя да стигне до минимален успех с 1:0 над Бордо в поредния осминафинален двубой от Лига Европа. Единственото попадение пък бе дело на крилото Морено в 21-та минута на срещата, а португалският тим напълно заслужи победата си и можеше да се поздрави и с по-убедителен успех.

 

Впоследствие пък попадението беше записано на сметката на вратаря на гостите Карасо, в чийто гръб се отби топката преди да влезе в мрежата.

 

Срещата започна динамично, като Бенфика можеше да отбележи в самото начало чрез Морено, но ударът му бе отразен от вратаря на гостите. Бордо пък отговори с отличен шут на Обреняк, но и Артур показа висока класа и успя да спаси.

 

Така се стигна до 21-та минута, когато защитниците на френския тим не успяха да изчистят топката, която попадна в Морено пред наказателното поле. Той нагласи топката на левия си крак и с невероятен удар отбеляза фантастичен гол, а топката рикошира в горната греда преди да се оплете в мрежата.

 

След гола обаче качеството на игра падна, а единствено пред Кардосо се откри реална голова ситуация, от която нападателят не успя да се възползва.

 

През втората част играта беше доста изравнена, като и пред двете селекции имаше доста положения, но в крайна сметка до нов гол не се стигна и "орлите" се поздравиха с минимален успех и гледат уверено към следващата седмица, когато е и реваншът във Франция.

 


szólj hozzá: Benfica 1-0 Bordeaux (21' Rodrigo Moreno)