Тотнъм предлага 150 000 паунда седмично на Гарет Бейл

снимка: БТА

Ръководството на Тотнъм ще предложи двойно увеличение на заплатата на голямата звезда на тима Гарет Бейл, за да остане в отбора и през следващия сезон, разкри официалният сайт на „шпорите".


В навечерието на двубоя с Интер от 1/8-фналите на Лига Европа излезе информацията, че клубът е готов да вдигне седмичното възнаграждение на уелския национал от 75 000 на 150 000 паунда, за да го остави на „Уайт Харт Лейн".


В момента 23-годишният Бейл се намира в най-добрата си форма, след като вече отбеляза 20 гола за „шпорите" този сезон и то при положение, че играе като ляв защитник.

 

Това е накарало борда на директорите на Тотнъм да побърза с предложението си към звездата на тима с надеждата да го запази за Шампионската лига, към която лондонският клуб се е запътил.


Според материала мениджърът на „шпорите" Андре Вияш Боаш е успял да превърне самородния талант Бейл във футболист, способен да вкарва по 30 гола на кампания. С негова подкрепа уелсецът е основен кандидат за „Играч на годината" във Висшата лига.


Бейл вече е сравняван с най-великите в съвременния футбол - Лионел Меси и Кристиано Роналдо и е спряган за трансфер в редица от най-големите клубове в Европа, сред които Реал Мадрид.


23-годишният ляв бек, известен със спокойния си начин на живот, ще трябва да мисли къде иска да продължи кариерата си, но шефовете и феновете на „шпорите" вярват, че ако тимът се класира за Шампионската лига през сезон 2013/14, уелският национал ще има мотивация да остане на „Уайт Харт Лейн".


Довечера Бейл и неговият Тотнъм се изправят срещу Интер в първи мач от 1/8-финалите в Лига Европа, след като в предишния кръг отстраниха френския Лион. Мачът в Лондон е от 22:05 часа българско време.