България не намери противодействие на Германия

галерия:

снимка: БТА

Българският национален отбор по баскетбол допусна втора поредна загуба в квалификациите за Евробаскет 2013, след като тази вечер воденият от Росен Барчовски състав отстъпи със 70:82 на силния тим на Германия.

 

Двубоят се изигра в столичната зала "Универсиада", като за България това бе втори пореден неуспех след загубата от Азербайджан в неделя. Така "трикольорите" са с актив от 1 победа и 2 загуби от първите две срещи, а единственият ни засега успех дойде в първия двубой с Швеция на родна земя.

 

До края на квалификациите остават още пет мача, като в тях България трябва да гони поне четири победи, за да запази шансове за класиране. В следващия си двубой родният тим играе с Люксембург.

 

Подобно на срещата срещу Азербайджан в неделя, днес играта на българите отново не вървеше. Това си пролича ясно и по време на първите две части на сблъсъка, като на почивката Германия разполагаше с преднина от 13 точки за 28:41.

 

През второто полувреме "лъвовете" се опитаха да намерят отговор на играта на своя съперник, като известна надежда ни вдъхна третата част на мача. Тя бе спечелена от България със 22:17, а солидният аванс на немците бе намален, но четвъртата и решаваща четвърт узакони успеха на Германия.

 

За България най-резултатен бе Седрик Симънс с актив от 21 точки, като той добави и 9 борби към сметката си. Чавдар Костов добави 11 точки, а с 10 и 5 асистенции приключи Божидар Аврамов.

 

За Германия най-ефективен бе Ян Ягла с "дабъл-дабъл" от 19 точки и 10 борби, а Хайко Шафарцик се отчете с 12 точки и 10 асистенции.

 

България:Божидар Аврамов 10, Филип Виденов 3, Седрик Симънс 21, Чавдар Костов 11, Александър Янев 5 (Павел Маринов 4, Христо Николов 5, Асен Великов 0, Николай Върбанов 4, Христо Захариев 0, Мартин Дурчев 7)

 

Германия: Ян-Хендрик Ягла 19, Тибор Плайс 10, Пер Гюнтер 16, Робин Бенцинг 9, Хайко Шафарцик 12 (Тим Олбрехт 0, Лука Щайгер 12, Филип Шветхелм 0, Бастиан Дорет 3, Майк Цирбес 1)