93 години професионален футбол за Левски

100 години Левски
снимка: БТА

ПФК Левски отбелязва днес 93-ата годишнина от първия си шампионатен футболен мач. На 18 септември 1921 година "сините" побеждават Атлетик клуб с 3:1 (1:0) пред около 1000 зрители в среща от Софийската спортна лига.

"Клубът отбелязва това историческо събитие без излишна помпозност в момент на усилена работа, когато всички сили са съсредоточени в подобряване на представянето на отбора.

Искаме нашите привърженици да знаят, че днес всички в Левски са наясно с привилегията да защитават цветовете на клуб, чиито традиции и ценности водят корените си от времето на истински спортен ентусиазъм, младежки порив към юначество и всеотдайно родолюбие.

Както ние чувстваме гордост, нека и всеки левскар в България и по света, се чувства горд от факта, че името Левски е гърмяло победоносно по улиците и площадите на Стара София още преди 93 години, а днес остава последен страж на духа на някогашните спортни организации, неслучайно наречени от юношите, които са ги основали - "юнашки", пише по този повод в официалния сайт на Левски.