55 000 навиячи ще дерат гърла за Звезда

Добрите новини за сръбския шампион Цървена звезда не спират. Снощи грандът от Белград стигна до 2:2 като гост на РБ Залцбург и се класира за пръв път в груповата фаза на Шампионската лига. "Звездашите" губеха с 0:2 до 65-ата минута, но с две попадения за минута успяха да стигнат до заветното равенство и да докарат до луда радост над 10 000 свои фенове, превзели Австрия, и половин Сърбия.

След празненствата, които продължиха до ранни зори, в Цървена звезда получиха още радостни новини, които дойдоха от централата на УЕФА. Сръбският гранд имаше наказание от два мача пред празни трибуни, което обаче бе намалено на един след пусната молба от клуба. От европейската централа са уважили искането на клуба и намалиха наказанието на един мач. То вече бе изтърпяно при домакинството на РБ Залцбург.

Това означава, че в първата среща от груповата фаза на Шампионската лига стадион "Райко Митич", известен като "Мала Маракана", ще се пръска по шевовете от над 55 000 екзалтирани ултраси на Цървена звезда.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е тази вечер от 19:00 часа.