47 от 47 за феномена Флойд Мейуедър на професионалния ринг

снимка: БТА/AP

Великият Флойд Мейуедър остава непобеден на професионалния ринг, след като защити титлите си във версии Световен боксов съвет (WBU) и Световна боксова асоциация (WBA) в полусредна категория срещу претендента Маркос Маидана.

Световният шампион в пет различни категории се наложи по точки след единодушно съдийско решение - 116:111, 116:111 и 115:112, а мачът се игра в хотел MGM в Лас Вегас.

За 37-годишния американец това бе 47-ма победа от 47 мача при професионалистите, като 26 от тях са с нокаут. За Маркос Маидана пък загубата бе пета от 35 срещи.

Най-интересният момент в мача се случи в 8-ия рунд, когато аржентинецът Маидана бе обвинен от Мейуедър, че го е ухапал по ръката.

"Той ме захапа за пръста и ръката ми беше изтръпнала. След този рунд не можех да използвам много лявата си ръка. Чувствах се в по-добра форма от първия мач. Той успя да ме удари няколко пъти и знам, че мога много повече", заяви Мейуедър на пресконференцията след мача.

Маидана пък категорично отрече да е хапал съперника си. "Не съм го хапал в 8-ия рунд. Да не съм куче? Той си беше заврял ръкавицата в устата ми, но не съм го хапал", заяви аржентинецът. 

Непобеденият до момента феномен по бокс Флойд Мейуедър ще навърши 38 години през февруари следващата година. В богатата си визитка най-богатият спортист в света има и бронзов медал от Олимпиадата в Атланта през 1996 година.

Наскоро самият той разкри, че до краят на кариерата му наближава и до него остават още три мача. Този с Маидана вече мина, а американецът планира да се бие през май и септември следващата година, след което смята да се отдаде на бизнес начинания.