4 години по-късно: Левски отново е №1 в България

снимка: Булфото

След 4-годишна пауза баскетболистите на Левски отново оглавиха медийната класация за отбор на месеца. В анкетата на Пресклуб “България” за март възпитаниците на старши треньора Константин Папазов спечелиха 14 гласа за победата си на финала за Купата на България срещу Черно море навръх националния празник.

Това е 6-а награда за сините баскетболисти за №1 на месеца от 2000 г. насам, годината, в която те три пъти заслужиха Купата на Победата. Тя днес бе връчена на капитана Стефан Георгиев –Торо.

За миналия месец гласове за най-добър отбор събраха още европейските вицешампиони по ски-ориентиране в смесената щафета Станимир Беломъжев и Антония Бургова /4 гласа/, волейболистите на Левски за Купата на България и националният ни ансамбъл по художествена гимнастика за бронзовия медал на Световната купа в Германия /по 3 гласа/ и националният ни отбор по бадминтон /жени/ за пълния комплект медали на турнира във Франция /2 гласа/.

Капитанът Стефан Георгиев и треньорът Папазов си пожелаха златен трипъл – първи места в националната и Балканската лига.

"Тази година съм обещал шампионска титла, заяви за кой ли път наставникът, чийто отбор за последно стъпи на върха в първенството през 2001 г, а през последните години губи финалната битка срещу “Лукойл Академик”.

“БК Левски е най-перспективен, най-добре функциониращият спортен организъм”, заяви още наставникът и добави, че в продължение на 63 месеца няма никакви проблеми с президента на клуба Иван Джиджев и със собственика - шефа на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

За участието в Балканската лига Папазов изтъкна, че сега гони класиране за Final Four и кандидатстване за домакинство. Другият сериозен претендент да посреща в своята зала финалния квартет е БК “Балкан Ботевград”. Ние сме най-добрите, те имат най-хубавата зала, направи сравнение треньорът на Левски.