39-годишен с впечатляващо постижение след победа над Кириос

снимка: twitter.com

Иво Карлович може вече да е на 39, но продължава да играе тенис на най-високо ниво. Хърватският гигант надви намиращия се в страхотна форма Ник Кириос на 1/4-финалите на турнира в Хюстън с 3-6, 6-2, 6-3 и постави впечатляващ рекорд.

211-сантиметровият тенисист стана най-възрастният играч, достигнал до 1/2-финал на ниво АТР от Джими Конърс през 1993 г. Тогава легендарният американец играе полуфинал в Сан Франциско на 41 години.

"Това е голяма победа. Досега бях загубил всички мачове срещу Кириос. Много съм щастлив, че победих", сподели Карлович, който е шампион в Хюстън от 2007 г.

Карлович има шанс да стане и най-възрастният финалист след Кен Розуол, който през 1977 г. играе в битка за титлата в Хонг Конг и я печели на 43 години. Хърватинът обаче трябва да се справи с Тенис Сандгрен, който надви Гуидо Пея на 1/4-финалите в три сета.

Другият полуфинал ще изправи един срещу друг двама представители на домакините, но други двама - Джон Иснър и Джак Сок, бяха елиминирани. Стив Джонсън надви Иснър в три сета, а Тейлър Фриц стори същото и отстрани Джак Сок.