35 000 лева отборна глоба за Ботев, неустойка спасява Шиляк

снимка: botevplovdiv.bg

Солена глоба в размер на общо 35 000 лева е наложило ръководството на Ботев на играчите и спортно-техническите лица заради лошите резултати. Най-вече загубеното дерби с Локо (Пд) и краха срещу непретенциозния Созопол за Купата. 

Това обаче не е всичко. До второ нареждане премиите в Ботев ще бъдат орязани с 50%. Един от играчите на Ботев е отнесъл и допълнително парично наказание.

Причината словенското недоразумение Ермин Шиляк още да бъде начело на Ботев пък е финансова. Чужденецът продължава да заема длъжността си единствено заради високата неустойка, която е вписана в неговия договор. Заради краткия контракт, който сключи Ермин (б.а., за по-малко от 6 месеца) и това, че той изтича в началото на 2016 г., в споразумението между двете страни има висока неустойка при преждевременно прекратяване от страна на клуба.

Точно заради това от клуба все още не са изритали словенеца, който направи всичко възможно Ботев да крета сред опашкарите в А група. Сумата залегнала в неустойката е около 50 000 лева, разбра Sporta.bg.