3 дни до откриването на Световното

Най-великите?
снимка: БТА/AP

Само 3 дни остават до откриването на Световното първенство по футбол в Бразилия. Този четвъртък от 23 часа българско време ще се проведе дебютния мач на шампионата между домакините „селесао“ и един от съперниците на България в квалификациите за Евро 2016 – Хърватия.

На легендарния стадион „Маракана“ ще се проведе и специална церемония преди първия съдийски сигнал, за да се отбележи началото на 20-ия Мондиал в историята.

Както обикновено, сайтът на ФИФА използва точния брой на оставащите дни до началото на Световното по футбол, за да направи любопитна аналогия с факти от миналото.

3 е броят на братята, които влязоха в историята на мондиалите в ЮАР 2010, след като бяха повикани в националния отбор на Хондурас – става въпрос за Джери, Джони и Уилсън Паласиос.

Тримата братя няма да могат да се появят по терените на Бразилия, защото Джони не попадна в състава на Хондурас за Мондиал 2014.

Джери и Уилсън пък ще бъдат един от братските тандеми на Световното – другите са Андре и Джордан Аю от Гана, Коло и Яя Туре от Кот д'Ивоар, Джером и Кевин-Принс Боатенг, които обаче не се състезават за една и съща държава.

В ЮАР те оставиха отпечатък в историята като първите братя, излизащи като съперници на терена в мача от групите между Германия и Гана.