23-годишен играч от НБА загуби живота си по нелеп начин

снимка: БГНЕС/EPA

23-годишният гард на Ню Орлиънс Пеликанс Брайс Дежан-Джоунс проникна по погрешка в чужда квартира и бе прострелян смъртоносно, съобщи ESPN.

Младият баскетболист е искал да влезе в дома на приятелката си и дъщеря му, която в този ден е навършила първата си годинка, но е объркал вратите. Собственикът на апартамента е заредил оръжието си, попитал е какво става, но не е получил отговор. Тогава е стрелял веднъж и куршумът е попаднал в корема на баскетболиста. Дежан-Джоунс е откаран в болница, но лекарите не са успели да спасят живота му.

В хода на сезона в НБА играчът подписа тригодишен договор с "пеликаните" и изигра 14 мача. Дежан-Джоунс е посетил квартирата на приятелката си за първи път по-рано в събота, но през нощта е отворил съседния апартамент. Съгласно законите в Тексас, гражданинът може да използва огнестрелно оръжие, за да се защити в дома си.

По тази причина на стрелеца вероятно няма да бъдат повдигнати никакви обвинения. От Ню Орлиънс Пеликанс коментираха, че са потресени от загубата на този млад човек и многообещаващ играч. "Нашите мисли и молитви са със семейството на Брайс в този труден момент", се казва в съобщението.