200 бона премия за грациите ни и треньорките за медалите от Световното

Около 200 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни и треньорите им за успехите, които постигнаха на световното първенство в "Арена Армеец". Нашите момичета от ансамбъла спечелиха златен медал на пет обръча и бронзов в многобоя. В отборното класиране при индивидуалните изпълнения Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се окичиха със сребро отличие. В индивидуалния многобой Катрин Тасева се класира шеста. Всичко това носи парични стимули според инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата премия ще бъде за постиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112 500 лева. Те ще получат още 40 500 за титлата на пет обръча, която е в олимпийски спорт, но в неолимпийска дисциплина.

Катрин Тасева ще получи премия от осем хиляди лева за шестото си място в многобоя. Заедно с Невяна Владинова и Боряна Калейн, трите ще бъдат стимулирани с 18 900 лева за среброто в отборното класиране, което е също неолимпийско състезание. Общата сума е 179 900 лева.

Отделно треньорките на гимнастичките също ще получат премии от държавата, които се изразяват в проценти от премиите на състезателките.