20-та поредна загуба за Левски в Адриатическата лига

снимка: levskibasket.com

Левски допусна 20-а поредна загуба в Адриатическата лига, която вече и на теория остави тима на последното място в редовния сезон на турнира.

"Сините" посрещнаха сръбския Металац Валево и отстъпиха с резултат 66-77 след нова лоша последна част. Сърбите нанесоха решителен удар в началото на последната част, когато започнаха със силна серия и се откъснаха напред.

Левскарите вече са с баланс 1-21 и няма как да мръднат от последната позиция, което значи, че те няма да участват в турнира през следващия сезон, дори и да намерят финансовата възможност за това, пише официалният сайт на БК Левски.

Левски започна много добре и поведе с 12-4 в началото и бе напред почти до края на първата част, когато гостите изравниха. През втората играта вървеше равностойно, малко преди края й гостите дръпнаха с 4 точки, каквато остана разликата и на полувремето.

И след паузата сърбите продължиха да водят, но левскарите бяха близо и дишаха във врата на гостите. На два пъти бившият играч на Левски Немяна Протич вкара тройки във важни моменти, а след това той даде и асистенция за нова тройка.

Това остави Металац напред и след 30 минути игра, а последната част тръгна с 11-0 за гостите в първите й 4.40 минути и това на практика реши мача.   Най-резултатен за домакините отново стана Филип Виденов след 18 точки.

Димитър Ангелов се отчете с 12 точки, а по 11 вкараха Алекс Симеонов и Павел Иванов. Повторен дебют за "сините" пък направи Васил Евтимов, който приключи с 6 точки и 13 борби за повече от 22 минути игра.

За гостите с 24 точки завърши Никола Йевтович, а много силно игра и бившият левскар Неманя Протич, който се отчете с 16 точки и 7 асистенции.