20 милиона лева за стадион в кв. "Меден рудник"

Община Бургас търси 20 милиона лева за да финансира проекта за нов стадион в града. По последни изчисления минимум толкова пари ще са необходими за неговото изграждане. Съоръжението ще побира около 6 хиляди души и ще има допълнително два тренировъчни терена. На този етап обаче не може да бъде осигурено финансиране. Надеждите са, че държавата ще отпусне по – голямата част от парите, а останалите ще бъдат дадени от общинския бюджет. Възможно е обаче сумата да получи още корекции във възходяща линия.

Теренът се намира между комплекс „Меден рудник“ и Южната промишлена зона и в момента е предимно индустриализирана, а голяма част е незастроена.

Новият стадион до голяма стенен ще промени това и се очаква зоната да бъде облагородена, като по този начин на практика границата на комплекса ще се измести. Самият индустриален парк също ще се разшири, така че двете зони на практика ще се припокрият.

От община Бургас вече съобщиха, че в спортното съоръжение ще бъдат разположени допълнителни зали за борба, бокс и другите спортове, които в момента са принудени да тренират при много лоши условия в стадион Черноморец.