2 ултра сензации трасират пътя на България за титла от Евроволей 2017

Две мощни бомби се детонираха тази нощ на Евроволей 2017. Няма по-точна дума от сензация, която да определи случилото се. Двата големи фаворита за титлата - световният шампион и домакин Полша и супер фаворитът на шампионата и актуален носител на титлата от европейското - Франция са аут. И то сритани яко от тотални аутсайдери. 

Поляците бяха унижени пред над 20 000 в Краков с 0:3 гейма от Словения. Домакините се бяха сковали от напрежение и допуснаха нещо меко казано неочаквано. Те дори не взеха гейм срещу балканците, които играха страхотно. Разплаканите фенове в зала "Таурон" не можеха да повярват какво се случва с любимците им. Всички очакваха от "Дружина Полска" минимум финал, но още в плейофната фаза те са извън борда.

Още по-голяма бе сензацията на мача Франция-Чехия. Коефициентът за "петлите" бе толкова нисък, че не стигаше и 1,10. Всичко сочеше, че франсетата няма как да изпуснат победата над непретенциозния си опонент. Едва ли има хора, които са очаквали Франция да изгуби и гейм. Да, ама не. 

Чехите изиграха мача на живота си и детронираха актуалния европейски шампион от София преди 2 години. Те биха с 3:1 и по категоричен начин се класираха за 1/4 финалите. 

Припомняме, че преди тези 2 изненади България обърна Финландия и изкова успех с 3:1 гейма в Краков. Следващият ни съперник е Сърбия. Със съседите ще се сбием за място в топ 4. А при положение, че аут са вече двата големи фаворита, то всичко вече е възможно. Вероятно преди старта на първенството е звучало утопично България да триумфира с титлата. Вече не е така - няма ги нити поляците, нито французите. Битката срещу сърбите може да се окаже от извънредно значение. 

Дано Пламен Константинов и щабът му успеят да вдъхнат увереност на нашите момчета и те да осъзнаят какъв шанс имат за нещо значимо. Срещата с "плавите" е от 18:30 часа днес.