19 милиона евро касира Лудогорец от УЕФА

Родният шампион Лудогорец ще бъде хегемон у нас поне още 6 години. Няма и как да е иначе, след като се разбра колко пари са касирали разградчани . Става дума за 18,7 милиона евро от УЕФА за участието си в ШЛ и Лига Европа през миналия сезон. Това показва подробна разбивка на подялбата на парите в турнирите.

Точната сума е 18 752 000 евро и тя е по-голяма, от тези, които са влезли в касите на отбори като Динамо Киев, Спортинг, ЦСКА (Москва), Брюж, Динамо (Загреб) и Базел.

В отминалото издание на Шампионската лига Лудогорец завърши в трети в група с Арсенал, ПСЖ и Базел, като спечели три точки. 

Ювентус е отборът, заработил най-много пари от миналия сезон в Шампионската лига, а Манчестър Юнайтед е тимът с най-много приходи от Лига Европа, съобщава УЕФА.

“Орлите” взимат 12,7 милиона за участието си в груповата фаза на Шампионската лига, още 3 милиона за достигането до 1/16-финалите в Лига Европа, по 500 000 евро за всяка от спечелените точки, а останалата част до крайната сума идва от преразпределението на излишък от 73 милиона евро, както и от участието в предварителните кръгове.