19 милиона е бюджетът на БФС, 546 тима с право на глас

Решенията на Изпълкома на БФС бяха оповестени от заместник-изпълнителния директор на централата Павел Колев след днешното заседание.

„След като бяха разгледани документите на съответните комисии, стана ясно, че на конгреса клубовете с право на глас ще бъдат 546. На конгреса ще бъде предложено да приеме 117 нови клуба, а 145 клуба ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност“, обясни Колев.

„Гласуван бе и бюджетът на БФС за 2018 година. Той възлиза на 19 100 000 лева. Става дума за прогнозен ръст от 6 милиона лева, който идва от програмите на ФИФА и УЕФА, от участието на националния отбор в Купата на нациите и от добрата работа на администрацията. Членовете на Изпълкома направиха справка за бюджета на БФС през 2006 година – тогава е бил 7 милиона лева. Тоест става дума за увеличение с 12 милиона лева за 12 години“, каза Колев.

„Прието е предложението на Емил Костадинов за създаване на национална юношеска група за юноши до 15 години. Изградена е онлайн платформа, изградена по методиката на Аякс. В нея са качени над 2000 упражнения“, добави Павел Колев.