19-годишна мина като тайфун през Цвети Пиронкова в Лондон

снимка: БГНЕС/EPA

19-годишната Белинда Бенчич разби нашата цветана Пиронкова в първи кръг на Уимбълдън. Швейцарката отново се оказа непреодолим опонент за Цветана Пиронкова и я отстрани с 6:2, 6:3.

Това беше третият мач между двете съпернички, който донесе и трета победа на Бенчич.

Първият сет беше изключително силен за швейцарката, която спечели 86 процента от точките при вкаран първи сервис. Именно началният удар се оказа голямата разлика между двете, макар и нещата да не тръгнаха гладко за Бенчич. Тя трябваше да спаси четири точки за пробив в първия си сервис гейм, а след това успя да пробие българката по категоричен начин. Оттук нататък играта на Цвети като чели рухна и в следващите 2 гейма тя взе само 1 точка, което доведе до нов пробив. В крайна сметка на свой сервис швейцарката доведе сета до успешен край при 6:2 само след 36 минути игра.

Във втората част нещата тръгнаха по сходен начин. Двойните грешки започнаха сериозно да вредят на Пиронкова, която редовно трябваше да спасява точки за пробив. Той, за жалост, се случи с в петия гейм, когато Бенчич даде само точка на нашето момиче. Швейцарката затвърди пробива, а след това благодарение на двойна грешка стигна и до още един – 2:5.

Тук Цвети намери съпротивителни сили и отрази три мачбола, за да върне един от брейковете. Обратът така и не се случи, защото в следващия гейм, при сервис за Пиронкова, Бенчич се нуждаеше от един шанс, за да се класира в следващата фаза.