17-годишен шокира Марко Фу след инфарктна победа

снимка: worldsnooker.com

Световният номер 8 Марко Фу напусна турнира по снукър Шанхай Мастърс след инфарктна загуба с 4:5 фрейма от 17-годишния Джао Шинтон, който участва на шампионата с „уайлд кард“.

Фу спечели първия фрейм след брейк от 117 точки, но Джао взе следващите три части. Двамата играчи си поделиха по един фрейм, преди състезателят от Хонконг да успее да изравни резултата.

В решителния фрейм Фу поведе с 64:1 точки, но сгреши удар по синя топка, която щеше да му донесе победата. След това Джао направи брейк от 64 точки и спечели частта с 65:64 точки.

„Не мислех, че Фу ще изпусне тази синя топка, защото той е играч от най-високо ниво. За момент бях шокиран. Едва след вкарването на черната топка осъзнах, че съм спечелил мача с една точка разлика,“ заяви Джао след победата си.

Световният номер 14 Джо Пери също претърпя шокираща загуба от Мартин Гоулд, след като Гоулд направи впечатляващ обрат от 1:4 до 5:4 фрейма.

Загубите на Пери и Фу продължават серията от изненадващи резултати, заради които 9 от 16-те поставени играчи приключиха участието си още в първия кръг в Шанхай.

Ранното отпадане на Джо Пери и Марко Фу означава, че и двамата ще бъдат отпочинали и готови за битка по време на турнира PTC Victoria Bulgaria Open, който ще се проведе от 3-ти до 5-ти октомври в зала Универсиада.