15-годишният талант на Локо подлуди феновете: Емоцията от дербито ме накара да настръхна

15-годишният талант на Локо Ияд Хамуд посрещна в дома си представители на "7 дни спорт". От медията разговарят, както с него, така и с родителите му.

"Това е момент в живота ми, който никога няма да забравя. Един час преди мача, когато правеше разбор, г-н Ераносян ме погледна и каза: "Хей, ти момче, свикни с мисълта, че ще дебютираш в пловдивско дерби." Повярвайте ми, в първия момент изпаднах в шок. Бях много превъзбуден. Радостен, естествено. Не го очаквах, но се постарах в минутите, в които съм на терена, да дам всичко, на което съм способен. Когато стъпих на терена, бях с настръхнала кожа. Когато чух агитката да пее песните на Локомотив, се потопих в цялата тази атмосфера на дербито. Първите минути ми трябваше време, докато осъзная, какво се случва. След това се опитах да се отърся от напрежението. Като цяло се чувствах много добре.  Всички от отбора ме окуражиха. Радваха се, че съм се представил добре. Пламен Крумов ми даде телефона си и каза, че един човек искал да говори с мен. Тогава видях на дисплея, че е Валери Божинов. Не знам, как да благодаря на Ераносян, че ми даде шанс да дебютирам в дербито. "

"Когато дойдохме в България с моя баща отидохме в Ботев Пловдив, тъй като по онова време живеехме под наем до стадиона. Тренирах, исках да се запиша, но ми казаха да изчакам седмица-две. Така отидохме в Локомотив, където съм вече 7 години и се чувствам много добре. Към мен има интерес от Шефилд Уензди. Те държат контакт с Локомотив Пловдив. Имам мениджър - Антони Раво, французин.  Бях на проби в Арсенал и Стоук Сити. И на двете места оставих добри впечатления."