15 ботевисти наеха лимузина, за да се появят на финала като топ тузари

Лудостта на запалянковците и любовта към футбола достига нови и нови висоти. Група от 15 бултраси на Ботев нае лимузина, която да ги превози до националния стадион „Васил Левски“ на финала за Купата на България утре, където ще се срещнат пловдивските грандове Ботев и Локомотив, а по пътя ще има щур купон, пише сайтът ПловдивПрес, черпейки инфо от първоизвора.

Върлите ботевисти са платили 1200 лева наем за шоуто на колела, а луксозното 16-метрово возило вече е готово за футболното приключение от Пловдив до София и обратно. Хладилниците са пълни с 6 литра водка, 4 литра уиски, две каси бира, две каси безалкохолно и вода и две торби мезета "от пиле мляко".

Феновете са се екипирали с жълто-черни фланелки, шалчета, шапки и всякакви атрибути.

Мощната група ще бъде изпратена подобаващо от знаково място в Пловдив, но от съображения за сигурност ПловдивПрес няма да го назове, за да не попаднат бултрасите на засада, устроена от противниковия лагер на черно-белите от Локо.

Десетки запалянковци от цял свят, фенове на Локо и Ботев, се връщат в България специално за финала, в мрежите ври и кипи. Група от Лондон ще кацне утре и от летището ще направи десант на Националния стадион. „Купихме билети, дръжте се“, закани се пловдивчанин, който от години върти дребен бизнес в Западен Лондон.

Официално финалът утре ще бъде най-посетения мач в историята от извънстолични тимове, които се срещат в друг град. Nad 22 000 пловдивчани ще пътуват за столицата, за да наблюдават най-важното дерби в историята на градското съперничество.

Това ще е рекорд за родния футбол за мач в неутрален за два тима град в новата история на футбола ни, след като ще бъде изпреварен финалът Левски - Черно море от 2015 година, когато около 18 000 пристигнаха на "Лазур".

Сега близо 17 000 билета вече са изкупени от "жълто-черните", а останалите 5000 ще бъдат взети от феновете на Локо, за които се очаква, че ще се активизират в последния момент.

Припомняме, че битката за трофея ще премине при засилени мерки за сигурност.