120 гости ще се веселят на тузарската сватба на Пиронкова, Гришо май остава без покана

Пред 120 души най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще каже "да" на своя любим Михаил. Пищното тържество ще се проведе съвсем скоро в елитен столичен хотел. Пиронкова пази в пълна тайна подробности за церемонията.

Макар да е поканила над 100 души на тържеството, Пиронкова не иска да се шуми около него. Затова помолила всички присъстващи да пазят в тайна датата и часа на подписването.
 "България Днес" се добра до детайли около звездната венчавка. Изнесен ритуал сред много цветя и пълни чаши с шампанско ще посрещнат гостите. Поканени на тържеството издават още, че тенисистката не е пестила пари, за да осигури най-доброто за присъстващите. Менюто е много изискано. Пиронкова и любимият й ще нагостят близките си с телешко, приготвено по тайна рецепта. Почти целият хотел, в който ще се проведе тържеството, е запазен за близките на Цвети.

Дни преди събитието трескавата подготовка кипи с пълна сила. Цвети се е доверила на сватбена агенция, която ще преобрази по неин вкус ресторанта и градината за празника. На сватбата си тенисистката ще смени две рокли. Първата е дело на италиански дизайнер. Втората се шие от известната дизайнерка София Борисова. Италианският тоалет е по-семпъл и с него родната ракета ще узакони пред гражданското връзката с любимия си Михаил.

Церемонията ще е преди големия празник в тесен семеен кръг. За същинския купон Пиронкова ще се преоблече с много красива бяла рокля, издават малцината виждали дизайнерското творение. Пиронкова е известна с желязната си дисциплина и строг режим. В специалния ден е обещала на гостите да се забавлява до късните часове на нощта.

Макар пищния празник да струва на влюбените петцифрена сума, това не е проблем за Цвети. Само преди месец тя спечели близо 300 000 евро с достигането си на четвъртфинал на "Ролан Гарос". Въпреки че отдавна е милионерка, Цвети се слави със своята скромност. Тя не инвестира в скъпи вещи и луксозни имоти у нас и в чужбина. Има апартамент в Пловдив, където живее с приятеля си Михаил.

Пиронкова не обича да говори за миналото и трудното начало на кариерата си. Свикнала е да не харчи много пари, защото всеки лев е много трудно спечелен. За да достигне Цвети до върховете на световния тенис, цялото семейство търпи много лишения.

"Нямахме пари, с които да ходя по състезания. Продадохме семейната кола. Освен това се наложи да продадем и картини на дядо ми по бащина линия - Енчо Пиронков, за да мога да се състезавам", признава Цвети.

Всеки вложен в нея лев обаче се възвръща многократно. От години тя е сред състезателките, които печелят доста добре от наградни фондове. За да не губи тренинг, Пиронкова няма да има меден месец. Веднага след церемонията се захваща с тренировки, защото олимпиадата в Рио наближава.

"За отпуска нямам време. В България се подготвям за олимпиадата. В Рио ще отида около една седмица по-рано, за да свикна с обстановката", сподели Цвети наскоро плановете си в интервю.

Приятелят й Михаил отдавна е свикнал с натоварения график на приятелката си. Той е бивш футболист на Локомотив (Пловдив), но от години не е в професионалния спорт. Мирчев подари годежен пръстен на хубавицата още преди две години, но заради постоянните тренировки и турнири време за сватба не оставаше. В началото на годината двамата твърдо решили, че все пак е време да узаконят връзката си. Справка в календара на Пиронкова показал, че в паузата между Уимбълдън и олимпиадата могат да направят тържество. Те ще съберат предимно приятели и роднини, ВИП гости почти няма да присъстват.

Близки на звездата не издават дали двойката обмисляла да покани на сватбата си другата голяма родна тенис звезда Григор Димитров. "Цвети иска този ден да е незабравим. Изпипала е всичко до най-малките подробности. Тя иска празникът да е за нея и близките й, а не за суета и демонстрации", споделят приятелки за Пиронкова.