Желязков се маха от Супершампиона на Румъния заради скандален бос

снимка: Facebook

Българският треньор на румънския Аркада (Галац) Николай Желязков се замеси в скандал с ръководството и подаде оставка въпреки феноменалните си резултати начело на клуба, пише "24 часа". Това е втори роден специалист, който напуска тима в рамките на едва 8 месеца. Предишният наставник на Аркада Мартин Стоев също си тръгна след скандал.

Желязков съобщи новината в профила си във "Фейсбук", където написа, че подава оставка заради абсолютно различните виждания за волейбол между него и шефовете на клуба. Той отчете спечелената Купа на Румъния и Суперкупа на страната под негово ръководство, както и първото място в класирането до момента.

Желязков зае мястото на Мартин Стоев, който си тръгна в края на февруари тази година заради постоянните опити на президента Спиру Манту да се меси в работата му. Основният проблем идваше оттам, че шефът искаше Филип Деспотовски да играе на поста разпределител вместо бившия ни национал Андрей Жеков. Македонецът бе в много близки отношения с Манту, което вбеси Стоев и той напусна. 

Не е ясно каква ще бъде съдбата на сина на Николай Желязков - Жани Желязков, който също защитава цветовете на клуба.