Жалбата на "армейците" срещу съдийството в Разград не важи

снимка: lap.bg

Жалбата на ЦСКА-София, която "червените" подадоха срещу съдийството на мача с Лудогорец, няма да бъде разглеждана от Съдийската комисия към БФС. Това обяви лично шефът на реферите Петър Петров. Причината е, че "армейците" не са спазили срока за деклариране на жалбата, който е 1 час след двубоя. ЦСКА обърна Лудогорец и спечели с 2:1 с човек по-малко в Разград.

"Има си стриктна процедура. Съдиите са чакали час и десет минути след срещата в Разград и са си тръгнали от града", посочи шефът на съдиите Петър Петров.

"В законния срок до един час след края на мача не е постъпила заявка, че ще бъде подадена жалба. Странно - такава се появява половин час по-късно в доклада на дежурния делегат, но я няма в електронния рапорт и е без тежест. Не е спазена процедурата и няма да бъде разглеждана жалба. Това не са правила, писани от Петър Петров, а от Изпълкома на БФС", категоричен бе съдийският директор пред "Меридиан Мач".

"Жалба се подава обикновено, когато съдийски грешки са повлияли на крайния резултат. В случая няма основания да се твърди това. Не познавам аргументите на клуба, който иска наказание. За мен обаче това е популизъм", смята още Петров.