Зауерланд: Кобрата ще бие, не е старец като Кличко

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд скандализира, обявявайки Владимир Кличко за "старец, приключил за спорта". Украинската легенда вече окачи ръкавиците, но Зауерланд направи коментара си в контекста на битката на Кличко с Антъни Джошуа през април, приключила с нокаут от страна на британеца.

Промоутърът направи изказването в навечерието на битката на неговия клиент именно с Джошуа. Двамата ще мерят сили на 28 октомври в Кардиф за пояса на IBF, а Зауерланд дори направи смелата прогноза, че Кобрата ще спечели.

"Мисля, че шансовете на Пулев са много добри. Срещу Кличко се справяше много добре, но имаше съвсем грешна тактика, защото се опитваше да се боксира по-добре от самия Кличко. Но въпреки всичко се справяше добре, докато не беше нокаутиран. Антъни Джошуа е страхотен посланик на бокса, всички знаят неговите силни страни, но всички знаят и слабостите му. Срещу Пулев той няма да срещне някой стар и приключил за спорта опонент, който ще му позволи да си прави каквото иска. Пулев няма да се постави в ситуация, която не контролира, ще го приключи, това е много ясно. Много съм уверен в шансовете на Пулев. Очевидно ще направим мача в Кардиф и може да очаквате изявление следващата седмица", коментира Зауерланд, цитиран от "Дейли Стар".