Заги: Искам да водя ЦСКА, Камата ме посрещна със сръбски ритми

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич разкри една от големите си мечти - някой ден да поеме ЦСКА. Заги призна, че доста често се чува по телефона със собственика на "червените" Гриша Ганчев и тайно се надява той да му предложи работата в бъдеще. Сръбският специалист, който има и българско гражданство, каза, че "армейците" са най-големият клуб у нас.

"Дали се надявам да получа обаждане от Гриша Ганчев с предложение за треньор на ЦСКА? Който казва, че не иска такова нещо, значи лъже. Да, много ясно, ЦСКА е най-големият отбор в България! Човекът, който сега управлява клуба, ми е познат, чуваме се по телефона, ще съм много щастлив, ако се получи такова нещо. В момента ЦСКА има много добър треньор, който показва израстване от мач на мач, пожелавам му успех - нека спечели титлата", пожела той успех на Стамен Белчев. 

Специалистът отказа да приеме тезата, че ЦСКА в момента е Литекс. 

"Дали ЦСКА е Литекс? Като погледна отборите в първенството, не виждам Литекс да е в "А" група. Там е ЦСКА, това е прието. Виждам, че повече и повече фенове идват на стадиона на ЦСКА. Играят все по-добре от началото на сезона и мисля, че тази година ще са най-близо до титлата. Ще се преборят с Лудогорец за нея", сигурен е Загорчич.

Наставникът на Славия разказа интересна история от времето, когато за пръв път проби в националния отбор на България. Той сподели, че Христо Стоичков лично го е приветствал в тима с песен на Мирослав Илич.

"Когато Христо Бонев ме викна в националния отбор на България, бях вече на 27 години. Въпреки това бях притеснен. Пристигам на паркинга пред Националния стадион, а Христо Стоичков излезе от неговата кола и пусна песен на Мирослав Илич. "Айде, сърбин! Спокойно, няма проблеми", ми каза", сподели Златомир Загорчич пред "Спортал".