Юношите пак бяха близо до обрат, но ще се борят за 7-о място

снимка: fiba.com

Българският национален отбор по баскетбол за юноши под 18 години загуби със 77:82 от Полша в мач за разпределение на местата от 5 до 8 на европейското първенство, дивизия Б в естонската столица Талин. 

България започна лошо мача и допусна голямо изоставане, което не успя да навакса, макар накрая да се доближи много близо до обрат над "Дружината". Най-резултатен за нашия тим бе Иван Алипиев. Той отбеляза 23 точки и хвана 7 борби. Кръстан Кръстанов добави 19, а Ивайло Тонев се отчете с 12 точки, но това не ни помогна за зрелищен обрат, какъвто сътворихме срещу Исландия.

Всички статистически показатели в срещата са почти изравнени, но "лъвовете" направиха много повече грешки и затова загубиха. Те натрупаха общо 10 преди почивката, докато Полша движеше умело топката и направи 17 асистенции за едно полувреме.

Както и в повечето от досегашните си срещи, България направи рейд от 11:0 в края, доближи се до противника, но въпреки страхотната серия от 21:3 в наша полза, поляците удържаха.

Така в последния си мач на турнира "лъвовете" ще мерят сили за 7-ото място с Холандия или Дания. Двубоят ще се играе в неделя от 13:45 часа.