Юнайтед примамвал Клоп чрез сравнения на "Олд Трафорд" с "Дисниленд"

снимка: twitter.com

Настоящият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп е бил на крачка от преминаване в Манчестър Юнайтед през лятото на 2014 година. Тогава немският специалист все още водеше Борусия (Дортмунд), но от "Олд Трафорд" са се свързали с него, за да го убедят да заеме мястото на Дейвид Мойс. Шотландецът се оказа провал и "червените дяволи" го уволниха още преди края на сезона.

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд е пътувал до Германия и е говорил лично с Клоп, на когото е обяснил, че "Олд Трафорд" е като версия за възрастни на "Дисниленд". Клоп е отказал и е споделил пред приятел, че това предложение, споменатото сравнение и самият подход на боса на Юнайтед не били особено "секси". Това става ясно от новата биография на германския специалист, написана от Рафаел Хонигщайн - "Klopp: Bring the Noise".

Все пак немецът е пожелал да остане още година в клуба на сърцето си. "Манчестър Юнайтед е страхотен клуб и се чувствам много близо до чудесните му фенове. Моята отдаденост към Борусия и връзката ми с хората тук обаче е неразривна", споделя Клоп, цитиран от "Дейли мейл".

Само половин година след интереса на Юнайтед Манчестър Сити и Тотнъм също са се свързали със специалиста, за да го изкушат да отиде във Висшата лига. Той стори това през лятото на 2015, но не в един от гореспоменатите тимове. Тогава Клоп подписа за три години с Ливърпул.